Tutustu hepaconilaisiin

Jukka Penttinen

Projektipäällikkö, LVI- ja kylmätekniikka

Jukka Penttinen

On palkitsevaa nähdä työnsä tulokset käytännössä.

Olen kotoisin ”Savon mualta” Juvalta pienviljelijän perheestä, jossa kova työteko on opittu jo lapsesta asti. Kävin teknisen opiston Mikkelissä, josta valmistuin LVI-insinööriksi 1990. Valitsin LVI-alan siksi, että siinä näkee työnsä tulokset konkreettisesti. Uskoni siihen, että työtilanne tällä alalla olisi hyvä myös jatkossa, on myös pitänyt paikkansa.

Tulin Hepaconille työharjoitteluun vuonna 1998 ja valmistuttuani tulin vakituisiin töihin vasta vihityn Malmin konsulttikeskuksen uusiin tiloihin. Kylmälaitossuunnittelua opin edesmenneen kylmäsuunnitteluguru DI Ossi Raunon opissa. Ossi oli hyvin käytännönläheinen ja sydämellinen oppi-isä, hänelle kuuluu kiitos siitä, että kiinnostuin kylmäalasta.

Tyypilliseen työviikkoon kuuluu yleensä 1-3 kokousta päivää kohti ja niiden välissä teen CAD suunnittelua.

Minulle työpaikan tärkeimpiä asioita ovat työn monipuolisuus ja haasteellisuus sekä vaivaton kanssakäyminen työkaverien kanssa. Hepacon on näiltä osin vastannut hyvin toiveitani. Tämän lisäksi on erittäin palkitsevaa, kun suunnittelun tuloksena on toteutettu luotettava laitos, jossa oikeiden suunnitteluratkaisuiden seurauksena saavutetaan merkittäviä energiansäästöjä. On mielenkiintoista nähdä työnsä tulokset käytännössä.

Perheeseeni kuuluu vaimo, poika ja kääpiösnautseri ja heillä kaikilla on oma tärkeä osa elämässäni. Harrastan metsästystä, kalastusta, maastohiihtoa ja lenkkeilyä. Mikään ei voita Lapin tuntureiden riekkojahtia hyvien ystävien ja koirien kanssa tai jokavuotista hiihtoreissua Ylläkselle kevätauringon paisteessa.