Tutustu hepaconilaisiin

Juuso Uotila

Projektipäällikkö, Energiasuunnittelu

Juuso Uotila

Työni on mielenkiintoista ongelmanratkaisutyötä.

Toimin energiasuunnittelijana Hepaconin LVI-osastolla. Työpäiväni kuluvat pääosin erilaisten simulointien, laskelmien, tiedon haun ja raportoinnin merkeissä. Energia- ja elinkaarisuunnittelu on nykyisin oleellinen osa taloteknistä suunnittelua ja siksi työpöydällänikin on samaan aikaan useita projekteja. Työni on mielenkiintoista ongelmanratkaisutyötä ja tavoitteenani on kehittyä mahdollisimman hyväksi energia-asiantuntijaksi.

Valmistuin Aalto-yliopistosta diplomi-insinööriksi joulukuussa 2015 opintosuuntana energia- ja biotuoteteollisuus. Talotekniikan pariin ajauduin osaksi veljeni ansiosta (vinkkasi mahdollisuudesta hakea töihin Hepaconille) sekä henkilökohtaisten kiinnostuksieni kautta. Olen vapaa-ajallani kehittänyt muun muassa aurinkosähkösimulaattorin, jolla voidaan arvioida aurinkopaneelien sähköntuotanto osana rakennusten sähkön tarvetta.

Mielenkiintoisen työn lisäksi minulle on tärkeää hyvä työilmapiiri ja kiva työporukka. Taukoa päivään tuo työkavereiden kanssa nautittu lounas jossain Malmin lukuisista lounasravintoloista ja viikon päättää tavaksi tullut pitsaperjantai.

Syntymäpaikkakuntani Rovaniemi on vuosien varrella vaihtunut Malminkartanoksi, jossa asun tyttöystäväni ja koirani kanssa. Vapaa-aikaani kuuluu myös kuntosalilla käynti sekä yllätys, yllätys, teknologian kehityksen seuranta ja hyödyntäminen.