Case

Tampere-talo
Tampereen kaupunki

Tampere-talo on Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus. Vuonna 1990 valmistuneen talon kerrosala on 30 000 m2.

Tampere-talon monipuoliset tilat, kuten konsertti-, kokous- ja messutilat, juhlasalit ja ravintolat, ovat asettaneet kiinteistön talotekniselle suunnittelulle aivan poikkeukselliset vaatimukset. Valmistumisen jälkeen tiloja on myös uudistettu ja laajennettu merkittävästi, ja uusia tapahtuma- ja kokoustiloja sekä ravintoloita on tehty lisää. Tampereen taidemuseon Muumimuseo avautuu Tampere-talossa kesäkuussa 2017.

Hepacon on toiminut kohteen LVI- ja rakennusautomaatiosuunnittelijana vuodesta 2014. Kiinteistön lämmitysjärjestelmä on peruskorjattu ja jäähdytysjärjestelmä uusittu hyödyntämään kaukokylmää. Rakennuksen nykyisiin tiloihin sekä sen laajennusosaan on tehty akustisesti vaativia auditoriotiloja ja ravintolatiloja on uudistettu ja laajennettu. Hepaconin erityisosaaminen olosuhdehallittujen tilojen suunnittelussa on myös ollut välttämätöntä. Tampere-taloon siirtyvän Muumimuseon sisäilmastolle asettamat vaatimukset vastaavat muiden taidemuseoiden vaatimuksia ja Hepaconilla on vankkaa näyttöä juuri tämäntyyppisten tilojen suunnittelusta.

Yhteistyö Tampere-talon kanssa jatkuu. Seuraavassa vaiheessa peruskorjataan vanhat ilmanvaihtokoneet ja Hepacon on vastuussa myös tämän vaiheen LVI- ja rakennusautomaatiosuunnittelusta.

Kuva: Tampere-talo

Referenssit →