Case

Toimistorakennus Korkeavuorenkadulla
Korkeavuorenkatu 32–34

Korkeavuorenkatu 32 valmistui alun perin Vuorenniska Oy:n pääkonttoriksi vuonna 1956 ja Korkeavuorenkatu 34 Keskinäinen vakuutusyhtiö Sammon pääkonttoriksi vuonna 1960. Korkeavuorenkatu 32:n julkisivu, pääporrashuone sekä aulatila on suojeltu. Perusparannushankkeessa rakennukset yhdistettiin ja rakennusta laajennettiin 2,5 kerroksella ylimpiin kerroksiin. Rakennuksen energiatehokkuutta parannettiin asentamalla katolle aurinkopaneelit. Rakennuksiin toteutettiin modernit toimistotilat ja katutasoon ravintolatilat. Tämä täydellinen peruskorjaus valmistui keväällä 2023. Hepacon toimi hankkeessa LVIA-, sähkö- ja energiasuunnittelijana.

Uuden talotekniikan mahduttaminen suojeltujen rakennusten kerrosten alakaton alle oli vaativa tehtävä, josta selvittiin tarkan tietomallin laatimisella. Pystysuuntaiset tekniikkareitit vedettiin entisen savupiipun, vanhojen savunpoistokuilujen sekä uusien kuilujen kautta. Vaativan toimistokäytön rakennuksen sisäilmaolosuhteiden laatuun on kiinnitetty hankkeessa suurta huomiota; ilmanvaihdossa siirryttiin hajautettuun ilmanvaihtoon ja konehuoneet siirrettiin katolta toimisto- ja kellarikerroksiin. Kahdessa lisäkerroksessa on paljon ikkunapinta-alaa, joten niissä päädyttiin lattialämmitykseen ja jäähdytyksessä ilmastointipalkkiratkaisuun. Alemmissa kerroksissa laadukas lopputulos saavutettiin lämmitys- ja jäähdytyspaneelein.

Kokonaisuudelle on myönnetty ympäristövaikutusten LEED-arvioinnin korkein eli Platinum-sertifikaatti, jonka vaatimukset vaikuttivat jo suunnitteluvaiheessa taloteknisiin ratkaisuihin.

Seuraava case →