Case

Fazer Vantaa
Fazer Group

Jo Hepaconin perustamisesta lähtien olemme olleet mukana Fazerin suklaan, makeisten, keksien ja leipomon tuotantolaitosten LVI-, rakennusautomaatio-, sähkö- ja kylmäsuunnitteluissa ja toteutusten valvonnassa.

Suklaan valmistusprosessi vaatii paljon jäähdytys- ja sähköenergiaa. Toimintavarmat ja tehokkaat LVIASK-järjestelmät ovat toiminnan kannalta elintärkeitä.

Vuosien varrella pääosa Vantaan Vaaralan tehtaan LVI-, automaatio-, sähkö- ja kylmäjärjestelmistä on uusittu. Jäähdytysjärjestelmässä on siirrytty keskusjäähdytysjärjestelmään ja energiatehokkaaseen NH3-kylmäaineen käyttöön, kylmätehon ollessa useita megawatteja. Kymmenet erilliskoneikot on korvattu muutamalla kompressorikoneikolla, jolloin myös huoltokohteet ovat vähentyneet huomattavasti. Merkittävänä uudistuksena on myös vapaajäähdytyksen kytkeminen edellä mainittuun keskusjäähdytysverkostoon. Innovatiivinen kylmäsuunnittelu mahdollisti huomattavat energiansäästöt.

Fazerin sähkönjakelua on saneerattu ja laajennettu vuosien saatossa. Fazerin Vantaan tehdasalueella on 13 kpl 20 kV muuntoasemia, joista valtaosan uudisasennuksen ja saneerauksen sähkösuunnittelun on Hepacon toteuttanut. Vuosien varrella Hepacon on pääosin vastannut tehdasalueen muidenkin sähkö- ja telejärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksen aikaisesta valvonnasta.

Fazerin tehdasalueella on vuosien saatossa toteutettu lukuisia hankkeita, joissa Hepacon on ollut suunnittelemassa ja valvomassa myös rakennusautomaation osuuden. Projektit ovat vaihdelleet vaativasta toimistotilan rakennusautomaatiosta aina tuotantoprosesseihin välillisesti liittyvien järjestelmien automatiikan suunnitteluun.

Vuosien saatossa Hepacon on ollut mukana myös muiden Fazerin tehdasalueiden LVIASK-suunnittelussa.

Referenssit →